Friday, 30 July 2010

Design by Ieva Kalēja


Nőies és könnyed az Ieva Kalēja tervező által megalkotott The Bridge elnevezésű mennyezeti lámpa. Papírból készült fonat tekeredik össze-vissza akár egy menyasszonyi ruha. A fény sejtelmesen ragyog át  a papíron. A kollekcióhoz állólámpa, és asztali lámpa is tartozik, amelyek fehér, és barna színben kaphatóak.


Thursday, 29 July 2010

Fekete üveg ház


Az A-cero Építészeti stúdió szokatlan panel otthont tervezett. A fekete üveg ház részeit üzemben gyártják, és a helyszínen szerelik össze, ami rövidebb építési idő vesz igénybe, és több specializált munkaerő szükséges hozzá, azonban a minőséget garantálja. 


Wednesday, 28 July 2010

Luca Nichetto, Layer asztala


Luca Nichetto, tervező 1976-ban született Velencében, ahol a Művészeti Intézetben tanult. Üzleti karrierjét 1999-ben kezdte, és még ugyanebben az évben együttműködött a  Foscarini céggel. 2006-ban megalapította saját ügynökséget, Nichetto & Partners néven. Több nemzetközi díjat kapott munkáiért. Ma különböző nemzetközi cégeknek dolgozik, mint például a Bosa, Casamania, Foscarini, Fratelli Guzzini, Gallotti és Radice, Italesse, Kristalia, Moroso, Offecct Refin, Salviati, Skitsch, Tacchini, Venini.

A Layer elnevezésű asztalt a Gallotti és Radice cégnek tervezte. A asztal 15 mm vastag átlátszó üveglapból, amelynek alapja fából készült kúpos gyűrűből áll össze.  A gyűrűk lehetővé teszik az asztal magasságának,és méretének változtatását.

Tuesday, 27 July 2010

Térelválasztó modern köntösben


A német G.tecz cég és, Doreen Westphal amszterdami tervező 2009-ben térelválasztó függönyt alkotott betonból. A különleges technikával készült beton, és a finom csipke összevonásával egyedülálló térelválasztót alkottak, amelyben egyesesítették a kézművességet, és a modern technológiát.


Monday, 26 July 2010

Lakberendezés, mint életforma


Az otthon az a hely, ahol jól érzem magam, feltöltődöm emlékekkel, eseményekkel, ahol kipihenem magam, vagy elbújok a világ elől. Az enteriőr kialakítása egyéni ötletekkel tarkított szolgáltatás az Ön igényeinek figyelembe vételével.
Tanulmányaimat a Junior Art Center lakberendezési iskolában, Budapesten végeztem. Itt szereztem meg lakberendezői képesítésemet.
A lakberendezés számomra élvezet, a szakma szeretete, a megszokottól való eltérés. Éppen ezért nincs kedvenc stílusom, kifejezetten szeretem kipróbálni magam különféle stílusokban, és azok keveredésében. A belső tér kialakítása tulajdonosának egyéniségét, szokásait, ízlését, érdeklődési körét kell tükröznie. Fontos számomra, hogy a létrehozott enteriőr az ergonómiai szempontoknak megfeleljen, értékes, harmonikus, és lakható legyen.
Az eddig megszerzett tudásomat folyamatosan fejlesztem, lépést tartva a jelen kor újdonságaival. Célom, hogy gazdagítsam, színesítsem, bemutassam a szakma szépségét, és ezáltal emeljem a környezetkultúra színvonalát.

Bakos Annamária
lakberendező
Related Posts with Thumbnails